WAT ANDEREN ZEGGEN


Wat ik zo geweldig vind aan de Natuurlijke Voorsprong is dat je, in tegenstelling tot andere methoden, niet hoeft te veranderen

Mijn Natuurlijke Voorsprong blijkt het creëren van ruimtes waar mensen tot hun recht komen en gehoord en gezien worden. Het is voor mij belangrijk dat mensen hierbij de ruimte krijgen -zowel letterlijk als figuurlijk- om uit te zoomen en nieuwe keuzemogelijkheden te zien. Om dit te bewerkstelligen, gebruik ik mezelf als instrument. 

Dit was een directe herkenning; het is altijd mijn belangrijkste drijfveer geweest, maar ik heb het nog nooit zo helder voor ogen gehad. 

Ik begreep ineens waarom ik me bijvoorbeeld altijd zo druk maakte over trainingsruimtes in mijn werk. In diverse organisaties waar ik als coach en trainer heb gewerkt, waren de trainingsruimtes vaak ondermaats. Dit belemmerde mijn vermogen om mijn werk goed te doen. Maar als de ruimte goed is, ben ik helemaal in mijn element en lever ik de beste bijdrage die ik kan.

Vroeger nam ik het persoonlijk op als ik moest werken in een ruimte die niet geschikt was voor coaching of training. Ik voelde me een mislukkeling omdat ik minder impact had dan anders. Als ik iets zei over de ruimte, voelde ik me vaak een zeur omdat ik hoge eisen stelde. Mensen begrepen het niet altijd, dus hield ik mijn wensen vaak voor me en paste me aan.Door inzicht in mijn Natuurlijke Voorsprong realiseer ik me hoe belangrijk het is dat mensen de ruimte voelen om gewoon te kunnen in coaching en training. Ik neem het nu nog veel serieuzer. Dit zorgt ervoor dat ik me beter voel, minder aan mezelf twijfel en nog meer geniet van het coachen en trainen. Ik weet door mijn Natuurlijke Voorsprong wat ik nodig heb om de meeste waarde te creëren voor cliënten en deelnemers aan de trainingen die ik geef. 

Het inzicht in mijn Natuurlijke Voorsprong heeft me zoveel inzicht en voldoening gegeven dat ik het ook aan mijn zoon heb aanbevolen. Het helpt hem om keuzes te maken in zijn werk die bij hem passen.

Wat ik zo geweldig vind aan de Natuurlijke Voorsprong is dat je, in tegenstelling tot andere methoden, niet hoeft te veranderen. Integendeel! Je leert wat jij nodig hebt om in jouw element te zijn en jouw beste bijdrage te leveren.

Dit sluit volledig aan bij mijn streven om mensen tot hun recht te laten komen.

 

Anjo van der Wal - systemisch trainer, adviseur en keuzebegeleider
bij Adviesbureau van der Wal